Η ομάδα του Elementor παρουσιάζει την έκδοση 2.9 του θέματος Hello Elementor! Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει βελτιώσεις που έγιναν στον έλεγχο των δυνατοτήτων μιας ιστοσελίδας και βελτιώσεις στην απόδοση μιας ιστοσελίδας. Δίνοντάς επιλογή στους designers την ελευθερία να απενεργοποιήσουν τις ενσωματωμένες λειτουργίες θέματος, σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Πάμε να τις δούμε αναλυτικά!
Νέα σελίδα ρυθμίσεων
Το Hello theme 2.9 φέρνει μια σειρά από συναρπαστικές δυνατότητες θέματος που βελτιώνουν την πλοήγηση, την αναγνωσιμότητα, το SEO και πολλά άλλα. Τα θέματα μερικές φορές προσθέτουν λειτουργίες που δεν χρειάζεται ο ιστότοπός ή είναι περιττές. Προηγουμένως, για να καταργήσετε αυτές τις δυνατότητες, θα έπρεπε να τροποποιήσετε τον κώδικα του θέματός σας χρησιμοποιώντας αποσπάσματα κώδικα ή να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο θυγατρικό θέμα.
Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει μια νέα σελίδα Ρυθμίσεων που είναι διαθέσιμη στον πίνακα ελέγχου του WordPress, η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να απενεργοποιήσετε αυτές τις δυνατότητες με το πάτημα ενός κουμπιού, με αποτέλεσμα τη μείωση του μεγέθους του ιστότοπου, το αχρησιμοποίητο CSS και την κατάργηση ανεπιθύμητων λειτουργιών.
Βελτιώστε τις ρυθμίσεις του θέματος Hello, βελτιώνοντας την απόδοση του ιστότοπού σας σύμφωνα με τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.
Απενεργοποιήστε τη Description Meta Tag
Το Hello theme 2.8 εισήγαγε την ετικέτα <meta name=”description” content=”…” /> για μοναδικές σελίδες περιεχομένου που περιέχουν ένα απόσπασμα. Αυτή η προσθήκη επιτρέπει στις μηχανές αναζήτησης και στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων να κατανοήσουν καλύτερα το έγγραφο HTML, χρησιμοποιώντας meta δεδομένα για τη βελτίωση της συνολικής προβολής και παρουσίασης του περιεχομένου σας.
Οι απλοί ιστότοποι που χρησιμοποιούν μόνο το θέμα Hello και το Elementor θα βελτιώσουν το SEO τους και θα βελτιστοποίησουν την ορατότητα στις μηχανές αναζήτησης. Ωστόσο, οι ιστότοποι που χρησιμοποιούν plugin για SEO ( Yoast , Rank Math κ.λ.π ) μπορεί να προτιμούν να χρησιμοποιούν τις Meta Tag περιγραφές της προσθήκης και να απενεργοποιήσουν τη Description Meta Tag από το θέμα Hello για να μην υπάρξουν διπλότυπες Meta Tag περιγραφές.
Παλαιότερα μπορούσατε να απενεργοποιήσετε τις Meta Tags περιγραφής στο θέμα Hello με ένα filter hook, αλλά απαιτούσε τη χρήση κώδικα, τον οποίο δεν μπορούν όλοι οι χρήστες να εφαρμόσουν. Με το Hello theme 2.9, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη Meta Tag περιγραφής εύκολα από τη σελίδα ρυθμίσεων.
Απενεργοποιήστε το Skip Link
Το θέμα Hello έχει έναν σύνδεσμο ” Skip to content “, ο οποίος βελτιώνει την προσβασιμότητα του ιστότοπού σας επιτρέποντας στους επισκέπτες που χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο να παραλείπουν την κεφαλίδα και να πλοηγούνται απευθείας στο κύριο περιεχόμενο με το πάτημα ενός κουμπιού. Για τους επισκέπτες που χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο, η μετάβαση στο περιεχόμενο είναι το πρώτο στοιχείο με δυνατότητα εστίασης στη σελίδα, βοηθώντας τους να πλοηγηθούν γρήγορα στο περιεχόμενο της σελίδας.
Με την έκδοση 2.9.0 μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα. Θα αφαιρέσει την ακόλουθη σήμανση HTML από τις σελίδες σας: <a class=”skip-link screen-reader-text” href=”#content”> Skip to content </a>. Αυτό είναι χρήσιμο όταν θέλετε να εφαρμόσετε τους δικούς σας συνδέσμους παράλειψης ή να χρησιμοποιήσετε μια εξωτερική προσθήκη που υλοποιεί αυτήν τη λειτουργία.
Απενεργοποιήστε τον τίτλο της σελίδας
Όπως κάθε άλλο θέμα, το θέμα Hello εμφανίζει τον τίτλο σελίδας/ανάρτησης (<h1>a επικεφαλίδα) πάνω από την περιοχή περιεχομένου. Όταν επεξεργάζεστε τη σελίδα με το Elementor, μπορείτε να επεξεργαστείτε την περιοχή περιεχομένου, αλλά δεν μπορείτε να καταργήσετε τον τίτλο της σελίδας. Το Elementor προσφέρει αρκετές λύσεις για αυτό, όπως εναλλαγή σε πρότυπο καμβά ή ενεργοποίηση της επιλογής “Απόκρυψη τίτλου”, η οποία αποκρύπτει αυτό το στοιχείο χρησιμοποιώντας CSS. Αλλά ο κωδικός παραμένει στη σήμανση.
Οι χρήστες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Elementor για να προσθέσουν ένα προσαρμοσμένο στοιχείο <h1>, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα SEO λόγω πολλών επικεφαλίδων <h1>.
Μπορείτε να αφαιρέσετε εντελώς αυτόν τον τίτλο της σελίδας από τη σήμανση με ένα filter hook, αλλά από αυτήν την έκδοση μπορείτε να το κάνετε από τη σελίδα ρυθμίσεων θέματος.
Καταργήστε την εγγραφή του Hello Style.css
Το θέμα Hello φορτώνει πολλά ξεχωριστά αρχεία CSS, ένα από αυτά είναι το style.css. Αυτό το αρχείο περιέχει κανόνες επαναφοράς CSS που διασφαλίζουν ότι διαφορετικά στοιχεία HTML εμφανίζονται σωστά σε πολλά προγράμματα περιήγησης.
<link rel=”stylesheet” href=”https://example.com/wp-content/themes/hello-elementor/style.min.css” />
Ωστόσο, ορισμένοι προγραμματιστές μπορεί να προτιμούν να χρησιμοποιούν ένα θυγατρικό θέμα και να χρησιμοποιούν τους δικούς τους κανόνες επαναφοράς. Για να αποφύγετε τη φόρτωση δύο κανόνων επαναφοράς, έναν από το θέμα Hello και τον άλλο με το θέμα θυγατρικό, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη φόρτωση του θέματος Hello style.css. Αυτό έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την απόδοση εξαλείφοντας περιττούς πόρους, να μειώσει τα αιτήματα HTTP, να μειώσει το αχρησιμοποίητο CSS, να μειώσει το μέγεθος σελίδας και γενικά να βελτιώσει το μέγεθος της σελίδας.
Μια βασική αλλαγή που εισάγεται από αυτό το API είναι τα επίμονα και απείρως μεγάλα νήματα ( threads ), τα οποία επιτρέπουν στους προγραμματιστές να παραδίδουν τη διαχείριση κατάστασης νήματος στο OpenAI και να επιλύουν τους περιορισμούς παραθύρου περιβάλλοντος. Με το API των Βοηθών, απλώς προσθέτετε κάθε νέο μήνυμα σε ένα υπάρχον thread.
Κατάργηση εγγραφής Hello Theme.css
Το θέμα Hello φορτώνει ένα άλλο αρχείο CSS – το theme.css. Αυτό το αρχείο περιέχει CSS για διαφορετικά στοιχεία WordPress, όπως η περιοχή σχολίων, το πλαίσιο σελιδοποίησης, οι φόρμες κωδικών πρόσβασης ανάρτησης, οι τάξεις στοίχισης εικόνων κ.λπ. Για την προσθήκη αυτών των στυλ απαιτούνται θέματα WordPress, ωστόσο εάν έχετε έναν μικρό ιστότοπο που δεν χρησιμοποιεί αυτά τα στοιχεία ή θέλετε να τα διαμορφώσετε μόνοι σας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτά τα στυλ.
<link rel=”stylesheet” href=”https://example.com/wp-content/themes/hello-elementor/theme.min.css” />
Η απενεργοποίηση αυτού του CSS θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο την απόδοση του ιστότοπου. Ο ιστότοπος θα φορτώσει έναν λιγότερο πόρο, εάν οι περισσότερες από τις δυνατότητες δεν χρησιμοποιούνται, θα μειώσετε το αχρησιμοποίητο CSS, το συνολικό μέγεθος της σελίδας θα μειωθεί και ο χρόνος φόρτωσης θα μειωθεί.
Πηγή : developers.elementor.com
End of Content.
Εγγραφείτε στους 5.000 συνδρομητές!